Extrawheel in BelgiŽ
U bevindt zich hier: Startpagina » Beschrijving

Beschrijving

Het grote wiel dat dicht bij het zwaartepunt van de lading geplaatst is, een recordlichtheid als ook bliksemsnel en superstijve haak, bleken een doorbraakoplossing te zijn. Terwijl men, zelfs met een grote lading door de stad rijdt of langs smalle paadjes vergeet men het aanhangwagentje gewoon. De fietser went snel aan de ongewone reacties van het voertuig – zelfs als de bagage asymmetrisch geplaatst is.

Diegenen die geïnteresseerd zijn in een bliksemsnelle en omkeerbare verandering van hun „mountainbike” in een vrachtwagen moedigen we aan om zich hoe zo’n verandering er in de praktijk uitziet:

  • verbazingwekkende stabiliteit van de samenstelling fiets en aanhangwagen, veroorzaakt door de lage instelling van het zwaartepunt
  • verbetert de levensduur van het achterwiel van de fiets dat vaak overbelast blijkt te zijn
  • verlaagt de neiging van het voorwiel (bij belasting van het achterbagagerek met een lading - stijgend) om van de grond te komen op bij steile opritten.
  • verkort de remweg terwijl de hoog op de fiets geplaatste lading het achterwiel sneller van de grond laat komen dan wanneer het op het niveau van de as getrokken wordt.
  • verbetert het afstappen om te voet te gaan (in vergelijking met bij het dragen van typische tassen of rugzakken)
  • verlaagt de bewegingsweerstand op een zacht terrein door de overbrenging van de druk op een grotere oppervlakte en het spoor voor het wiel van de aanhangwagen wordt door de fiets voorbereid.
  • vergemakkelijkt het opstappen op en afstappen van de fiets – voor veel personen is dit vrij ongemakkelijk bij een lading op de ruimte achter het zadel.

Reservewiel

Extrawheel blijkt als enig ter wereld bestaande aanhangwagentje met een groot wiel eveneens hulpzaam te zijn in een situatie als er een spaak van het voorwiel breekt en de wrijving ervan met de remmen of met het spatbord maakt verder rijden onmogelijk. Het leggen van het kromme wiel in de aanhangwagen – wat minder belast dan dus meer bewegingsvrijheid geeft – kan, in het bijzonder wanneer men zich ver van de civilisatie bevindt, een heel welkome oplossing blijken te zijn.

Transportzakken

Op de Extrawheel kan je bijna alle trekkingsfietstassen monteren.

Fietsen

De aanhangwagen van Extrawheel kan men met quasi elke fiets verbinden – met eender welke doormeter van het wiel, ophangsysteem of soort remmen. In die gevallen wanneer de as gebouwd is met een mechanisme dat in de achternaaf van de versnellingen geplaatst is is het mogelijk om speciale aangepaste moer naast de as te plaatsen, bijvoorbeeld op de plaats waar de ondersteuningdelen van de bagagedrager worden vastgeschroefd.